setembre 2011

Durant tot l’estiu la premsa ens ha bombardejat amb notícies sobre el suposat problema de la massificació de Menorca: la carretera general saturada de vehicles, els aparcaments de les platges a reventar, turistes que es queden sense plaça als hotels o sense poder llogar un cotxe,… I l’única sol·lució que es troba a tot això és ampliar infraestructures que segueixin destruint l’illa i consumint territori i recursos, com aquests fossin il·limitats. Es magnifica un “problema” que, com a molt, es dóna un mes a l’any i immediatament ens donen l’únic remei possible, erigit en una veritat inqüestionable: s’ha de seguir creixent. O aquesta gent que controla el poder no saben el que es fan (?) o ens estan portant cap el desastre de manera conscient i premeditada amb l’única finalitat de plenar-se la bitlletera. Qualsevol que pensi només un moment amb el cap i no amb la butxaca se n’adonarà que no podem estar fent carreteres, polígons industrials o urbanitzacions eternament. El concepte de creixement sostenible és una contradicció en si mateix i parlar de capitalisme “verd” és com parlar d’un lleó vegetarià.

Nous governs ressusciten vells projectesinnecessaris, insostenibles i poc transparents. Tot i que el titular ens diu que “no iría ligado a ningún desarrollo urbanístico”, el cert és que s’està projectant un hotel de luxe a escassos 200m del futur camp de golf: 30400m² i 225 habitacions.

Diari Menorca 12/09/2011

Per veure la noticia sencera:  http://www.menorca.info/menorca/449341/alaior/mesa/anteproyecto/campo/golf

En “100 días de Tadeo” el que s’està baratant… no volem pensar el que poden arribar a fer en els 1460 dies de legislatura.

 

UH, 27/09/2011

Al principi els DICs*es construien, teòricament, per motius de seguretat, ara ja no calen excuses. Atenció al nombre d’amarraments projectats: 386, que s’afegirien als 270 que hi ha actualment.

*DIC: Desenvolupament Insostenible i Corrupció

Última Hora, 17/09/2011

El nou conseller entra amb moltes ganes de fer més rics als inversionistes. “S’ha d’ordenar el territori per seguir guanyant doblers”... sense comentaris.

Última Hora, 15/09/2011

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/cristobal-huguet-sera-nombrado-hoy-conseller-de-ordenacion-del-territorio-del-consell-de-menorca.html

La concessió de serveis públics a empreses privades sembla que és  garantia de mala qualitat…i no ens ha d’estranyar: segons l’ordenament vigent, “la prestación del servicio público no debe perseguir principalmente fines de lucro; se antepone el interés de la comunidad a los fines del beneficio económico de personas, organismos o entidades públicas o privadas que los proporcionan” i com ja sabem, l’empresa privada es caracteritza essencialment per la  finalitat d’obtenir guanys.

Última Hora, 17/09/2011

http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/los-vecinos-de-cala-en-bosc-denuncian-que-el-agua-del-grifo-no-sirve-ni-para-ducharse.html

Val el mateix comentari de l’anterior titular…

Última Hora, 17/09/2011

http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/el-govern-estudia-privatizar-la-gestion-de-sus-puertos-en-balears-excepto-el-dique-de-ciutadella.html

Un bon exemple a ca nostra del que significa la desaparició de les caixes d’estalvis com a entitats socials per a convertir-se en negocis bancaris purament especulatius.

UH, 15/09/2011

La reducció tan significativa de la seva obra social no es deu a que l’entitat atravessi una mala situació econòmica: 165 milions d’euros de benefici el 2010 (el grup BMN en conjunt) i 88 milions només el primer semestre de 2011.

http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/sa-nostra-cierra-la-sala-de-cultura-de-ciutadella-y-gestionara-una-salida-al-centro-de-tercera-edad.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: